Događanja Early Christianity in the Archaeological Context - prijave za konferenciju

Early Christianity in the Archaeological Context – prijave za konferenciju

Foto: Aguntum (Uni Innsbruck)

U razdoblju od 12. do 13. studenog 2020. godine održat će se konferencija”Aguntum” pod naslovom “Early Christianity in the Archaeological Context”.

Kasna antika i rano kršćanstvo

Tema konferencije je, kako i samo ime sugerira, kasna antika, s posebnim naglaskom na rano kršćastvo. Neki od naglasaka konferencije su javna arhitektura, episkopalni kompleksi, pojava kršćanskog kulta u domaćinstvu, materijalni nalazi, razvoja naselja, relikvije, ukopi te ranokršćanski obredi.

Sama ideja za osnivanje konferencije dolazi od tekućih istraživanja tzv. biskupske crkve u Lavantu u istočnom Tirulu i otkriće crkve i kasnoantičkog naselja Irschen, antičkog Carinthia. Voditelji se pritom ne žele ograničiti samo na područje Istočnih Alpi, već na pridonošenju iz različitih oblasti rimskog i kasnoantičkog svijeta.

Vrijeme i mjesto održavanja

Organizatori konferencije “Early Christianity in the Archaeological Context” su Institut za arheologiju, Sveučilište u Innsbrucku i udruga Curatorium Pro Agunto. Radionica će se održati u prostorijama Arheološkog parka Aguntuma, a predavanja će se izvoditi na engleskom i njemačkom jeziku. Cilj konferencije je potaknuti raspravu koja nije ograničena samo na arheologiju, već se otvara i prema drugim poljima istraživanja poput antičke povijesti, arhitektonskog snimanja i restauracije.

Više informacija o smještaju su dostupne na ovom linku. Prijave se zaprimaju do 31. kolovoza 2020. godine, a više informacija o smještaju i putovanju su dostupne na ovom linku.

Sve informacije o konferenciji, kao i uputama za sudionike su dostupni na web stranici Sveučilišta u Inssbrucku.

Najnovije

Podvodni muzej otvoren po prvi put u Grčkoj

Foto: Teret potonulog antičkog broda pretvoren u "podvodni muzej" (Y Issaris/AFP/Getty Images) Brodolom iz 5. stoljeća pr....

Archaeometry Workshop on Dating – prijave na radionicu u Mannheimu

Foto: "Archaeometry Workshop on Dating" U razdoblju od 26. do 30. listopada 2020. godine, u Mannheimu će se...

“Networking” – dvadeset šesti susret EAA ove godine u virtualnom izdanju

Foto: "Networking" (Facebook event) Početkom ove, 2020. godine Europska udruga arheologa (European Archaeological Association, EAA) je pozvala...

Najnovija arheološka otkrića iz svijeta – Zimski kamp Džingis-kana, vikinški brod i šumski slon

Prošlo je nekoliko mjeseci od našeg posljednjeg članka u kojem smo izdvojili najnovija arheološka otkrića u prvim...

Podržite arheološka istraživanja na lokalitetu Letavica

Foto: Facebook event - Arheološko istraživanje Letavica 2020. Početkom jeseni, točnije od 19. do 27. rujna 2020. godine,...