Događanja Dodjela nagrada Hrvatskog arheološkog društva

Dodjela nagrada Hrvatskog arheološkog društva

HAD dodjela nagrada
Foto: Hrvatsko arheološko društvo

Dodjela nagrada u palači Matice Hrvatske

Hrvatsko arheološko društvo i Odjel za arheologiju i etnologiju Matice Hrvatske pozivaju Vas na dodjelu nagrada Hrvatskog arheološkog društva.

Kako prenosi HAD, dodjela nagrada će se održati 18. veljače 2020. u 13 sati u palači Matice Hrvatske, Strossmayerov trg 4, Zagreb.

Nagrade Hrvatskog arheološkog društva

Nagradu za životno djelo Don Frane Bulić će primiti dr. sc. Tihomila Težak Gregl.

Godišnju nagradu Josip Brunšmid primit će: 

Maja Bunčić i Anita Dugonjić za projekt popularizacije baštine Arheološkog muzeja u Zagrebu pod nazivom Branimirova godina.

Maja Čuka i Đeni Gobić – Bravar (Arheološki muzej Istre) za realizaciju izložbenog projekta pod nazivom Prapovijest u rukama.

Dr. sc. Ivan Drnić za izdavačku djelatnost kao urednik monografije Segestika i Siscija – od ruba Imperija do provincijskog središta.

Kao počasni član Hrvatskog arheološkog društva bit će proglašen dr. sc. Zorko Marković.

Najnovije

Predavanje i izložba u Arheološkom muzeju Narona

Foto: Facebook event - Arheologija u Neretvi i okolici Arheološki muzej Narona organizira predavanje (8.7.) i izložbu (10.7.).

Otvorene su prijave za osmi međunarodni znanstveni skup Methodology and Archaeometry

Foto: Znanstveni skup Methodology and Archaeometry 2019. Odsjek za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu poziva Vas na...

Rab Archaeological (T)races – arheološka baština kao dio muzeja na otvorenom

Foto: Facebook stranica Rab Archaeological (T)races Polazeći od ideje muzeja na otvorenome, razvijen je projekt Rab Archaeological (T)races...

Znanstveni skup “Arheološka istraživanja u Sisačko-moslavačkoj županiji”

FOTO: Arheološka istraživanja u Sisačko-moslavačkoj županiji u Sisku Znanstveni skup pod nazivom "Arheološka istraživanja u Sisačko-moslavačkoj županiji" u...

Objavljen novi broj časopisa “Diadora” posvećen preminulome Mati Radoviću

Proteklih je dana objavljen novi broj glasila Arheološkog muzeja u Zadru "Diadora". Riječ je zapravo o dvobroju, 33. i 34. broju za...