Događanja Izložba i predavanje na temu Malte u sklopu Festivala EU arheologije u...

Izložba i predavanje na temu Malte u sklopu Festivala EU arheologije u Arheloškome muzeju u Zagrebu

Arheološki muzej u Zagrebu je u 2020. godinu zakoračio s brojnim događanjima, a jedna od mnogih je izložba i predavanje na temu Malte u sklopu Festivala EU arheologije u Arheološkome muzeju u Zagrebu. Festival EU arheologije gostuje u istome muzeju s ciljem upoznavanja s čarima europske arheologije.  

Festival EU arheologije

Festival EU arheologije se održava u prvoj polovici 2020. godine u Arheološkome muzeju u Zagrebu. Dvadeset i šest zemalja članica Europske unije predstavit će arheologiju svoje zemlje putem predavanja, izložbi, radionica, simpozija i ostalih zanimljivih događanja.

Festival u Arheološkom muzeju u Zagrebu se odvija pod visokim pokroviteljstvom Europskog parlamenta te s preko 100 europskih institucija. Suorganizator festivala je Europsko udruženje arheologa.

Arheologija Malte kroz vijekove

U skladu s time, 11. veljače 2020. godine otvara se izložba pod nazivom „Arheologija Malte kroz vijekove“ s ciljem približavanja arheoloških nalazišta na Malti i Gozu od prapovijesti pa sve do srednjega vijeka. Autori izložbe su Sharon Sultana, David Cardona i Nathaniel Cutajar, a otvorenje je u 19 sati. Više informacija je dostupno na Facebook eventu.

Također, idućega dana, 12. veljače s početkom u 12 sati održat će se predavanje „The Wonders of Megalithic Temples of Malta“. Predavanje će održati Sharon Sultana, a više o samome predavanju možete doznati na Facebook poveznici.

Najnovije

Predavanje i izložba u Arheološkom muzeju Narona

Foto: Facebook event - Arheologija u Neretvi i okolici Arheološki muzej Narona organizira predavanje (8.7.) i izložbu (10.7.).

Otvorene su prijave za osmi međunarodni znanstveni skup Methodology and Archaeometry

Foto: Znanstveni skup Methodology and Archaeometry 2019. Odsjek za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu poziva Vas na...

Rab Archaeological (T)races – arheološka baština kao dio muzeja na otvorenom

Foto: Facebook stranica Rab Archaeological (T)races Polazeći od ideje muzeja na otvorenome, razvijen je projekt Rab Archaeological (T)races...

Znanstveni skup “Arheološka istraživanja u Sisačko-moslavačkoj županiji”

FOTO: Arheološka istraživanja u Sisačko-moslavačkoj županiji u Sisku Znanstveni skup pod nazivom "Arheološka istraživanja u Sisačko-moslavačkoj županiji" u...

Objavljen novi broj časopisa “Diadora” posvećen preminulome Mati Radoviću

Proteklih je dana objavljen novi broj glasila Arheološkog muzeja u Zadru "Diadora". Riječ je zapravo o dvobroju, 33. i 34. broju za...